NATJEČAJ za dodjelu sredstava za školarine doktorskih studija iz područja biomedicine i zdravstva za akademsku godinu 2022/2023.

ZAKLADA HRVATSKE KOOPERATIVNE GRUPE ZA HEMATOLOŠKE BOLESTI KROHEM , Zagreb, Buzinski prilaz 10, na temelju odredaba Zakona o zakladama i fundacijama (Narodne novine broj 36/95 i 64/01), članka 4. i članka 20. Statuta Zaklade  i na temelju Pravilnika o kriterijima i postupku dodjele sredstava za stručno usavršavanje i drugih oblika financijskih potpora 15. rujna 2022. raspisuje:

Natječaj se od 15. rujna 2022. nalazi na web stranici Zaklade te se tamo mogu pročitati i dodatni detalji natječaja i preuzeti prijavnica.

Srdačan pozdrav,

Upravitelj Zaklade

Prof.dr.sc. Damir Nemet

Natječaj za podnošenje prijedloga za godišnju Nagradu Zaklade KROHEM-a za 2021. godinu.

Poštovane kolegice i kolege članovi KROHEM-a,

Obavještavam vas da Zaklada KROHEM-a dana 1. kolovoza 2022. raspisuje Natječaj za podnošenje prijedloga za godišnju Nagradu Zaklade KROHEM-a za 2021. godinu. Nagrada u iznosu do 40.000,00 kn dodjeljuje se za najznačajnija postignuća u području hematologije u Hrvatskoj u protekloj 2021. godini. Predlagatelj može biti pojedinac, grupa pojedinaca ili ustanova, a može predložiti sebe ili drugu osobu ili grupu osoba. Na natječaj se mogu prijaviti i osobe koje su prethodno već dobili Nagradu Zaklade.

Sva potrebna dokumentacija može se preuzeti na službenom webu ZAKLADE:

https://zaklada-krohem.hr/2022/08/01/natjecaj-za-podnosenje-prijedloga-za-dodjelu-godisnje-nagrade-zaklade-krohem-a-za-2021-godinu/

Rok za podnošenje prijedloga je 40 dana, zadnji rok za primanje prijedloga u Zakladi je 10. rujna 2022.

Srdačan pozdrav,

Upravitelj Zaklade
Prof.dr. sc. Damir Nemet
U Zagrebu, 29.. srpnja 2022.

2. sastanak Radne skupine za benigne hematoloske bolesti Krohema 16.-17. rujna 2022.

Drage članice i članovi Krohema, 

Drugi sastanak Radne skupine za benigne hematološke bolesti Krohema će se održati u hibridnom obliku od 16. do 17. rujna 2022. godine u Mošćeničkoj Dragi (Opatijska rivijera), hotel Marina.

U prilogu se nalazi program sastanka, a svi zainteresirani se trebaju registrirati na niže navedenu prijavnicu na linku: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftE_NESDirlK9nHGhTwVsdQddcglEuG6k9htnNM-smnvOX1w/viewform

 

 

Srdačan pozdrav,

Prof. dr. Dražen Pulanić

Voditelj Radne skupine za benigne hematološke bolesti Krohema

Novi Bilten KROHEM-a, svibanj 2022.

Poštovani članovi i dragi suradnici,

posljednji broj KROHEM-ovog biltena, (br. 14 vol. 1 – svibanj 2022.) dostupan je za čitanje i preuzimanje na našem webu:

 

NATJEČAJ ZAKLADE KROHEM-A ZA ISTRAŽIVAČKE PROJEKTE U PODRUČJU HEMATOLOGIJE

Poštovane kolegice i kolege članovi KROHEM-a,

Zaklada KROHEM-a ponovno raspisuje NATJEČAJ ZAKLADE KROHEM-A ZA ISTRAŽIVAČKE PROJEKTE U PODRUČJU HEMATOLOGIJE.

Natječaj se od danas (28. ožujka) nalazi na web stranici Zaklade i na web stranici KROHEM-a s pripadajućim obrascima za prijavu, od kada i počinje teći rok za prijave koji iznosi 35 dana od dana objave tj. od 28. ožujka 2022. Krajnji rok za prijavu je 02. svibnja 2022. Statut Zaklade i Pravilnik o dodjeli sredstava Zaklade se također nalazi na web stranici Zaklade. Pozivam sve studente doktorskih studija, ostale mlade istraživače ali i sve ostale ne tako mlade s dobrim prijedlogom projekta da se natječu.

 

 

Sve informacije o Zakladi ćete naći web stranici Zaklade, u Statutu zaklade i Pravilniku o dodjeli sredstava.

Podupiratelj Zaklade možete postati ispunjavanjem pristupnice koja se nalazi na stranici zaklada-krohem.hr/donatori/ gdje se nalaze i informacije o računu za uplatu donacija.

Srdačan pozdrav,

Upravitelj Zaklade

Prof.dr.sc. Damir Nemet

Multidisciplinarni webinar o hemokromatozama – 16.2.2022. u 17,30h

Poštovana/poštovani,
sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite multidisciplinarnom mrežnom seminaru pod naslovom „Hemokromatoze“ koji je posvećen problematici nakupljanja željeza u organizmu i održava se 16. veljače 2022. u 17:30 sati u organizaciji Hepatološke sekcije Hrvatskog gastroenterološkog društva, Radne skupine za benigne hematološke bolesti Hrvatske kooperativne grupe za hematološke bolesti Krohem i Hrvatskog društva za internu medicinu HLZ-a. Skup je namijenjen specijalistima internistima svih struka, specijalistima obiteljske medicine, specijalizantima i svim zainteresiranima. Skup je bodovan prema pravilniku HLK-a.

Program s poveznicom za on-line registraciju, potrebno se unaprijed registrirati:

Voditelji seminara:
izv. prof. Dražen Pulanić, dr. med. 
izv. prof. Anna Mrzljak, dr. med.