Novi Bilten KROHEM-a, svibanj 2022.

Poštovani članovi i dragi suradnici,

posljednji broj KROHEM-ovog biltena, (br. 14 vol. 1 – svibanj 2022.) dostupan je za čitanje i preuzimanje na našem webu:

 

NATJEČAJ ZAKLADE KROHEM-A ZA ISTRAŽIVAČKE PROJEKTE U PODRUČJU HEMATOLOGIJE

Poštovane kolegice i kolege članovi KROHEM-a,

Zaklada KROHEM-a ponovno raspisuje NATJEČAJ ZAKLADE KROHEM-A ZA ISTRAŽIVAČKE PROJEKTE U PODRUČJU HEMATOLOGIJE.

Natječaj se od danas (28. ožujka) nalazi na web stranici Zaklade i na web stranici KROHEM-a s pripadajućim obrascima za prijavu, od kada i počinje teći rok za prijave koji iznosi 35 dana od dana objave tj. od 28. ožujka 2022. Krajnji rok za prijavu je 02. svibnja 2022. Statut Zaklade i Pravilnik o dodjeli sredstava Zaklade se također nalazi na web stranici Zaklade. Pozivam sve studente doktorskih studija, ostale mlade istraživače ali i sve ostale ne tako mlade s dobrim prijedlogom projekta da se natječu.

 

 

Sve informacije o Zakladi ćete naći web stranici Zaklade, u Statutu zaklade i Pravilniku o dodjeli sredstava.

Podupiratelj Zaklade možete postati ispunjavanjem pristupnice koja se nalazi na stranici zaklada-krohem.hr/donatori/ gdje se nalaze i informacije o računu za uplatu donacija.

Srdačan pozdrav,

Upravitelj Zaklade

Prof.dr.sc. Damir Nemet

Multidisciplinarni webinar o hemokromatozama – 16.2.2022. u 17,30h

Poštovana/poštovani,
sa zadovoljstvom Vas pozivamo da se priključite multidisciplinarnom mrežnom seminaru pod naslovom „Hemokromatoze“ koji je posvećen problematici nakupljanja željeza u organizmu i održava se 16. veljače 2022. u 17:30 sati u organizaciji Hepatološke sekcije Hrvatskog gastroenterološkog društva, Radne skupine za benigne hematološke bolesti Hrvatske kooperativne grupe za hematološke bolesti Krohem i Hrvatskog društva za internu medicinu HLZ-a. Skup je namijenjen specijalistima internistima svih struka, specijalistima obiteljske medicine, specijalizantima i svim zainteresiranima. Skup je bodovan prema pravilniku HLK-a.

Program s poveznicom za on-line registraciju, potrebno se unaprijed registrirati:

Voditelji seminara:
izv. prof. Dražen Pulanić, dr. med. 
izv. prof. Anna Mrzljak, dr. med.

ZAKLADA KROHEM – NATJEČAJ ZA STIPENDIRANJE ŠKOLARINA DOKTORSKIH STUDIJA 2021./2022.

Poštovane kolegice i kolege članovi KROHEM-a,

Zaklada KROHEM-a ponovno raspisuje NATJEČAJ ZA STIPENDIRANJE ŠKOLARINA DOKTORSKIH STUDIJA iz područja biomedicine i zdravstva na medicinskim i drugim srodnim fakultetima u Hrvatskoj za 2021/22. Natječaj se od 27. rujna 2021. nalazi na web stranici Zaklade i na web stranici KROHEM-a od kada i počinje teći rok za prijave koji iznosi 15 dana od dana objave tj. od 27. rujna o.g. . Statut Zaklade i Pravilnik o dodjeli sredstava Zaklade se također nalazi na web stranici Zaklade. Pozivam sve studente doktorskih studija da se natječu.

 

Natječaj i formular za prijavu preuzmite ovdje:

 

Srdačan pozdrav,

Upravitelj Zaklade

Prof.dr.Damir Nemet

Kongres MDS 2021, 23. – 26.9.

Poštovani članovi i dragi suradnici,

16. Međunarodni kongres o mijelodisplastičnom sindromu u Vancouveru, Kanada, održati će se virtualno od 23. do 26.9. 2021. godine.

Predstavnica grupe za mijelodisplastični sindrom na razini KROHEM-a je naša članica prim. dr. sc. Inga Mandac  Smoljanović, KB Merkur.

Više detalja možete saznati na službenim stranicama kongresa:

https://mds.kenes.com/

PREUZMITE program sastanka

Sastanak Radne skupine za benigne bolesti – 17. i 18. rujna 2021.

Poštovani članovi i dragi suradnici,

Sastanak Radne skupine za benigne hematološke bolesti Krohema održati će se u hibridnom obliku 17. i 18. rujna 2021.godine u Opatiji, hotel Admiral. Ukoliko želite prisustvovati sastanku, ljubazno vas molimo da se prijavite putem niže navedene poveznice:

 

Voditelj Radne skupine za benigne hematološke bolesti KroHema

doc. dr. sc. Dražen Pulanić

Predsjednik KroHema

Prof. dr. sc. Igor Aurer